Voleybol Plus

2020 Olimpiyatları’na 5 branş eklendi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), Brezilya’nın Rio kentinde düzenlediği 129. toplantısında, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na 5 branşın eklendiği duyuruldu.

IOC’den yapılan açıklamada, beyzbol-softbol, karate, kayak, sportif tırmanış ve sörf dallarının Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları’nda yer alacağı bildirildi.

Komite tarafından, yeni spor branşlarıyla 18 etkinlik ve 474 sporcu daha olimpiyatlara dahil edilirken, beyzbol-softbol hariç diğer dört dalda eşit sayıda kadın ve erkek sporcunun boy göstereceği kaydedildi.

IOC, “Olimpiyat Gündemi 2020” adı verilen reform paketinde, “Olimpiyatlarda temsil edilecek spor branşlarının sayısının 28 ile sınırlandırılması” kuralının kaldırılmasına karar vermişti.

Karara göre, yaz oyunlarının olimpik programı, 28 branşla değil 10 bin 500 sporcu ve madalya dağıtılan 310 etkinlikle sınırlandırılıyor. Böylece ev sahiplerine, 474 sporcu ve 18 etkinliği geçmemek kaydıyla daha fazla yarışmanın programa dahil edilmesini teklif etme hakkı tanınıyor.

İlgili Haberler

Catia Pedrini: Modena’yı Türkiye’ye yollamam

admin

Tayland, Kanada’yı rahat yendi

admin

Büyük derbide bu kez galip Perugia!

admin

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Ediyorum Devamını Oku...

Gizlilik & Çerez Politikası