Voleybol Plus

Şeyma Ercan: Pes etmemeyi, savaşmayı gösterdik

A Milli Voleybolcu Şeyma Ercan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Habertürk’ün sorularını yanıtladı. Türkiye voleybolunun parlayan isimlerinden olan Ercan, spor geçmişini, gelecekteki planlarını anlatırken Türkiye’de kadın olmanın zorluklarına dikkat çekti. Kariyerindeki en unutulmaz anın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Elemeleri’ndeki Polonya maçı olduğunu belirten Ercan, “Pes etmemeyi, sonuna kadar savaşmayı, direnmeyi çok iyi gösterdik” dedi.

Tarihinde ikinci kez olimpiyatlara katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı sporcularından Şeyma Ercan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Habertürk’ten İnanç Ergülen’in sorularını yanıtladı. Kadın politikalarıyla ilgili konuşan 25 yaşındaki voleybolcu gelecek planlarını da anlattı. Kariyerindeki en unutulmaz anın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Elemeleri’ndeki Polonya maçı olduğunu belirten Ercan, “Pes etmemeyi, sonuna kadar savaşmayı, direnmeyi çok iyi gösterdik” dedi.

‘ABLAMLAR GÖSTERDİ, İKİ SAAT ONU YAPTIM’

Voleybola nasıl başladın? Çevrenden gelen olumlu-olumsuz tepkiler nelerdi?
Voleybola 11 yaşında Ankara’dayken başladım. İki ablam voleybol oynuyordu, benim aklımda hiç yoktu bu spora başlamak. Ben de bir gün onların antrenmanını izlemeye annemle gitmiştim. Elif Öz, anneme ‘Bu kızın da başlasın’ demişti anneme. Ben de öyle başladım. İlk zamanlarda voleybolcu olmak kafamda hiç yoktu. Spor okuluyla başladım, çok sevdim. Ablamlar yıldız genç takımda oynuyorlardı, onların antrenmanlarına gidiyordum. İki saat boyunca onlar antrenman yaparken duvarda tek başıma çalışıyordum. Bana hareketler gösteriyorlardı. İki saat boyunca ne gösterdilerse onu yapıyordum. Pas atıyordum, manşet alıyordum.

‘MATEMATİK ÖĞRETMENİM SPOR YERİNE DERSLERİ SEÇMEMİ İSTEDİ’

Olumlu tepki de olumsuz tepki de geldi. Mesela matematiğim çok iyiydi. Beşinci sınıfa giderken öğretmenim ‘Senin derslerin çok iyi. Sporla birlikte zor yürütürsün. Acaba başlamasan mı?’ demişti. Ben çok sevdiğim için devam ettim. Ailem de destekledi. Ailem hiçbir zaman olumsuz yaklaşmadı bu olaya. Ben ne istiyorsam onu yapmamı desteklediler.

8 Mart Dünya Kadınlar günü hakkındaki düşüncelerin ve mesajın nedir?
Kadınlara olan değeri, sevgiyi, saygıyı en üst düzeyde göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Bir toplumun gelişmesini ve sağlıklı olmasını istiyorsak eğer kadınların çok önemli bir yeri var. Kadın dediğimiz şey, anne demek. Anne ne kadar bilgili, eğitimli, mutlu olursa çocuğunu da öyle yetiştiriyor. Bu da daha sağlıklı bir toplum anlamına geliyor. Kadınlara göstereceğimiz sevgiyi, saygıyı, değeri sadece bir günde değil, tüm günlerde göstermemiz gerekiyor.

‘TÜRKİYE’DE KADIN OLMANIN ÇOK KOLAY OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM’

Peki Türkiye’de kadın olmak. Kadın olmanın zorlukları… Bu konudaki düşüncelerin neler?
Maalesef Türkiye’de kadın olmanın çok kolay olduğunu söyleyemem. Her sabah uyandığımızda çirkin haberlerle karşılaşabiliyoruz. Kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ya da benzer birçok haber okuyabiliyoruz. Bunlar çok üzücü şeyler. Hiçbir kadın, hiçbir canlı bunları hak etmiyor. Kadınlar olarak gerçekten saygı görmeyi hak ediyoruz. Bir kadına yeterli imkan verildiğinde o kadının başaramayacağı hiçbir şey yoktur! Çünkü çok azimli, çok çalışkan ve çok güçlü bireyleriz. Tek eksiğimiz bunu bazen farkına varamayışımız ama bunu toplum da etkiliyor.

İlgili Haberler

TVF’den Naz Akyol’a teşekkür

admin

Tijana Boskovic WOV’a konuştu:

admin

Dursun Özbek: Voleybolda kazanılan kupalar küçümsenemez

admin

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Ediyorum Devamını Oku...

Gizlilik & Çerez Politikası