Yasin Gökgöz: Agresif ve kaliteli oynamaya çalışacağız

TVF Kadınlar 2. Ligi 8. Grubu’nda ilk yarıyı namağlup lider tamamlayan Gelişim Koleji’nin başantrenörü Yasin Gökgöz ile bir röportaj gerçekleştirdik. Oynadığı 6 maçta sadece 2 set kaybeden İzmir ekibinin genç çalıştırıcısının sorularımıza verdiği cevaplar şu şekilde:

1-Yasin hocam öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Tabii ki, 1989 Kayseri doğumluyum. İzmir’e 2007 yılında Arkas Spor’un alt yapısına transfer olarak geldim. 2008-2013 yılları arasında Ege Üniversitesi Voleybol Antrenörlüğü bölümünde okudum.
10 yıldır antrenörlük yapıyorum. 2012-2016 yılları arasında Karşıyaka Spor Kulübü’nde antrenörlük yaptım. Orada gelişimime katkı yapacak önemli antrenörlerle çalıştım. Hem A takım yardımcı antrenörlüğü hem de alt yapılarda çalıştım ve Karşıyaka Spor Kulübü’nde her kategoride Türkiye dereceleri kazandım. Sonraki yıllarda da Boğaziçi Koleji ile ilk defa kendi kurduğum lise ve orta okul takımları ile Türkiye dereceleri elde ettim. Ve şimdi Gelişim Koleji’ndeyim.

2-İlk yarıyı namağlup lider tamamladınız? Neler söylemek istersiniz? Evet namağlup tamamladık. Maç maç gidiyoruz, bizim için hedef bir sonraki en yakın maçımız. Her maç oyunumuzu geliştirerek galibiyetler aldık. Maçları kolay ya da zor diye ayırt etmiyoruz.

3-2. Yarı ve sonrasındaki hedefleriniz neler? 2. yarı hedefimiz yine maç maç hazırlanıp play-off’a gitmek. 2.hedefimiz ise ilk play-off grubundan çıkmak. Çünkü çok değerli yatırım yapan takımlar var. Haddimizi bilerek agresif ve kaliteli voleybol oynamaya çalışacağız.

4-Gelişim Koleji yarışmacı kimliği kadar yetiştirdiği oyuncularla da adından söz ettiren bir kulüp. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz? Öncelikle beni buraya getiren Gelişim Koleji yönetimine teşekkür ederim. Beni buraya getirirken benden ilk istedikleri şey oyuncu gelişimiydi. Ben de geliştirici bir antrenörlük yapısına inandığım için, hedeflerimiz aynı yolda buluştu. Tabi ki bu 6 ay, 1 sene de yapılacak bir durum değil. Önümüze 3-4 yıllık bir hedef koyduk. 3-4 yıl sonra bütün A takımımızın altyapımızdan yetişen oyunculardan olmasını hedefliyoruz.

,5-Önce kısa vadeli sonra da uzun vadeli planlarınız neler? Kısa vadeli hedefim kulübüme oyuncu gelişimi ve başarısı için elimden geleni yapmak. Bir sonraki hedefim ise tekrar milli takım seviyesinde görev almak. Benim için en güzel ve en büyük hedeflerden biri o.

6-Beğendiğiniz veya örnek aldığınız yerli ve yabancı hocalar kimler? Tabii ki tarz olarak örnek aldığım hocalar var. Teknik açıdan ve oyuncu gelişimi açısından yabancı antrenör olarak Marco Motta, istikrar, taktik, ekip uyumu olarak Giovanni Guidetti. Türk antrenör olarak ise Mehmet Bedestenlioğlu, İsmail yengil, Alper Hamurcu, Alper Erdoğuş ve Ferhat Akbaş.

Related posts

Ali Ceylan: Beşiktaş’ta Erkek voleybolu da aktif hale getirerek sponsorluğumuzu büyütmek istiyoruz

İlayda Uçak’la Voleybol Quiz

Ferhat Akbaş’la soru cevap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...