VakıfBank, son şampiyon unvanıyla mücadele ettiği Vodafone Sultanlar Ligi’nde yoluna doludizgin devam ediyor. Lider sarı siyahlılar, konuk olduğu Fenerbahçe Medicana’yı 3-2 yenerek 10. maçından da galibiyetle ayrıldı. VakıfBank’ta Marina Markova 37 sayıya imza attı. Tijana Boskovic de 14 sayıyla çift haneli skor katkısı sağladı.
İlk set 25-14 ile Fenerbahçe’nin oldu. İkinci sete 5-1’le giren VakıfBank, 13-11’den sonra Cansu Özbay’ın servis turunda 5-0’lık seriyle skoru 18-11’e taşıdı. Sarı siyahlılar, Marina Markova’nın 5 sayıyla oynadığı seti 31 dakikada 25-21 kazanarak durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü seti 25-17 ile Fenerbahçe kazandı. Dördüncü sete 6-1 ile başlayan VakıfBank, ardından dengeye gelen skordan sonra file önündeki etkinliğini yükseltti. Marina Markova’nın 11 sayıyla oynadığı seti 25-23 ile hanesine yazdıran VakıfBank, karşılaşmayı beşinci sete taşıdı: 2-2. Final setini de 15-13 kazanan VakıfBank, karşılaşmadan da 3-2 galip
ayrılarak liderliğini sürdürdü.
Giovanni Guidetti: “Biz VakıfBank’ız, asla pes etmeyiz”
VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, karşılaşmanın ardından şu ifadeleri kullandı: “Bugün kazananın voleybol olduğunu düşünüyorum çünkü her iki taraftan da çok iyi oynadı. Seyirciler inanılmaz bir voleybol izledi. Takımımı tebrik ediyorum çünkü biz asla inanmaktan vazgeçmedik, asla savaşmaktan vazgeçmedik. Biz VakıfBank’ız; asla pes etmeyiz. Geri dönüşleri seviyoruz.”
Marina Markova: “Böyle anları her zaman göremezsiniz”
37 sayıyla yıldızlaşan Marina Markova, maç sonunda şöyle konuştu: “Çok zor bir maçtı. Fenerbahçe’den bundan daha azını beklemiyorduk. Fenerbahçe ile bir önceki maçta yaptığımız hatalarımızı düzeltmeye çalıştık. Beşinci set inanılmazdı. Voleybolda böyle anları her zaman göremezsiniz. Kazandığımız için çok mutluyuz.”
Fenerbahçe karşısında ligdeki seri 4 maça yükseldi
VakıfBank, Fenerbahçe Medicana ile ligde oynadığı üst üste 4. maçı da kazandı. Sarı siyahlılar, geçen sezon play-off final serisinde rakibiyle oynadığı 3 karşılaşmadan da galip ayrılmayı başarmıştı.
Son 6 sezonda 3. kez 10’da 10 yaptı
VakıfBank, Sultanlar Ligi’nde son 6 sezonda 3. kez sezonun ilk 10 maçını da kazanmayı başardı. Sarı siyahlılar söz konusu dönemde daha önce 2020-2021 ve 2023-2024 sezonlarında da bu başarıya ulaşmıştı.
Ligde galibiyet serisi 21 maça yükseldi
VakıfBank, Fenerbahçe karşısında elde ettiği galibiyetle Sultanlar Ligi’ndeki üst üste 21. maçını da kazandı. Bu sezon oynanan 10 maçı da alan sarı siyahlılar, şampiyonluğa ulaştığı geçen sezon da çıktığı son 11 maçın tamamında gülen taraf olmuştu.
VakıfBank bir sonraki maçında Vodafone Sultanlar Ligi’nde 14 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Nilüfer Bld. ile VakıfBank Spor Sarayı’nda karşılaşacak.
SALON: Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu
HAKEMLER: Seçkin Yener, Selçuk Görmen
FENERBAHÇE MEDICANA: Aslı Kalaç 7, Melissa Vargas 21, Hande Baladın 16, Erda Erdem Dündar 16, Alessia Orro 4, Arina Fedorovtseva 26, Gizem Örge (L)
VAKIFBANK: Cansu Özbay 3, Marina Markova 36, Zehra Güneş 3, Tijana Boskovic 14, Helena Cazaute 6, Deniz Uyanık 5, Ayça Aykaç Altıntaş (L), Aylin Sarıoğlu Acar (L), Derya Cebecioğlu 1, Katarina Dangubic 3
SETLER: 25-14, 21-25, 25-17, 23-25, 13-15
SET SÜRELERİ: 20’, 31’, 23’, 30’, 23’