Tunç Afşar’la İtalya Kupası’nın ardından

İtalya Kupası maçlarını yerinde takip eden Shining Stars Menajerlik Şirketi sahibi ve sitemiz yazarlarından Tunç Afşar ile, organizasyon hakkında bir röportaj gerçekleştirdik:

Her zamanki gibi bu önemli organizasyonu da yerinde izlediniz. Organizasyon nasıldı?
Organizasyonu güzelleştiren baş öge seyirci, hem cumartesi hem pazar günü salon tam doluydu. Bunun üstüne İtalyanlar’ın yaratıcılıkları da eklenince eşsiz bir atmosfer oldu.

Beklenen final miydi, sonuç için ne düsünüyorsunuz?
Aslında beklenen finaldi ama Monza cumartesi günü tıpkı bir önceki turda karşısındaki favori Scandicci’yi elediği gibi Novara’yı da eliyordu, Novara son anda kurtuldu. Pazar günüde İtalya Ligi’nin en formda 2 takımının mücadelesi nefes kesti. Yabancı sınırlamasından dolayı Conegliano’nun Robin De Kruijf’u fazla kullanamaması, Novara’da Egonu’nun her zamanki üst düzey performansta olması ve Novara’nın bench desteği kupayı onlara getirdi.

Novara’nın başında tanıdığımız bir hoca var Massimo Barbolini?
Evet, Ülkemizde çalışmış olan, Türk voleybolseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Pomi Casalmaggiore ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandığında Montechiari’de salondaydım, Eczacıbaşı VitrA ile Dünya Kulüpler Şampiyonu olduğunda Manila’da salondaydım ve dün de İtalya Kupası’nı kazandığında yine salondaydım. Maçtan sonra tebrik ettiğim zaman ona ne kadar uğurlu geldiğimi belirttim, bir sonraki finaline şimdiden davetliyim.

İtalya’da transfer sezonu açıldı mı, gelecek sezon İtalya Ligi hakkında neler diyebilirsiniz?
Bu seyahatte tabii ki hem İtalya’da oynayan oyuncularımızı ziyaret ettim hem de kulüplerle ve partnerlerimizle görüşmelerim oldu. Her sene sonu olduğu gibi İtalya’da yine yabancı sayısı tartışma konusu, federasyon kısıtlamaya gitmekten yana, kulüpler ise aynı kalmasından yana. Önümüzdeki günlerde bu konunun öncelikle netleşmesi bekleniyor.

Seneye İtalya Liginde Türk oyuncu görme şansımız var mı?
Euro’nun yükselmesi ile birlikte oyuncularımızın da yurt dışında oynama istekleri arttı. Eskiden burada daha iyi kontratları olduğu için yurt dışını tercih etmiyorlardı ama artık bu durum ortadan kalktı. 3 tane oyuncumuzla ilgilenen 2 tane İtalyan kulübü var. Federasyonun yabancı kararına göre görüşmelerimiz son seklini alacak.

voleybolplus/ÖZEL RÖPORTAJ

Related posts

Aslıhan Kılıç&Eylül Akarçeşme: Mutlu ve gururluyuz

Yasemin Özel: Hedeflere hepimiz ulaşmak istiyoruz

Bioderma’dan Filenin Sultanları için yeni reklam filmi yayında

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...