Sırbistan, Dünya şampiyonu oldu

FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası finalinde Vakıfbank forması giyen Gabi ile Eczacıbaşı’nın yıldızı Boskovic karşı karşıya geldi. Türkiye’nin çeyrek finalde ABD’ye elendiği turnuvanın şampiyonu Sırplar oldu. Sırbistan, Brezilya karşısında 3-0 kazandı.

Turnuva boyunca hiç yenilmedi

Şampiyon Sırbistan, FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda hiç kaybetmedi. 12 kez sahaya çıkan takım, tüm maçlarını kazanmayı başardı. 12’de 12 yapan Sırplar, tam 36 set kazanıp, rakiplerine yalnızca 5 set verdi.

Brezilya savaştı ama…

Final maçında Sırbistan, Brezilya karşısında 3 seti de kazanmayı başardı. Setlerdeki çekişmeli mücadele dikkat çekti. Brezilya, rakibi karşısında hiç set kazanamasa da verdiği savaşla alkış topladı. Mücadelenin ilk seti uzadı. İlk bölümü Sırbistan, 26-24 önde tamamladı.

Boskovic yıldızını parlattı

Sırbistan, maçın 2. setini ise 25- 22 kazandı. Son seti domine eden takım 25-17 kazanarak rakibine hiç set vermedi. Sırbistan, 3-0’lık skorla Dünya Şampiyonu oldu. Sırplar’ın en önemli oyuncularından Boskovic, kaydettiği 24 sayı ile yıldızını parlattı. Boskovic, 240 sayı ile turnuvayı tamamladı.

Türkiye çeyrek finalde veda etti

FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye, ilk turda grubunu lider tamamlarken, ikinci turda ise 3. oldu. Çeyrek finale yükselmeyi başaran Filenin Sultanları, bu kez ABD ile karşı karşıya geldi. ABD karşısında kötü bir performans gösteren Türkiye, maçı 3-0 kaybetti.

İtalya 3. oldu

Turnuvaya veda eden Sultanlar ülkeye dönerken, ABD ise yarı finalde Sırbistan ile karşılaştı. Yarı finali kaybeden takım, İtalya karşısında 3.’lük maçına çıktı. Egonu’lu İtalya ABD’yi mağlup ederek 3. olmayı başardı.

Dünya Şampiyonası’nın enleri

  • En iyi smaçör: Gabi (Brezilya)
  • En iyi 2. smaçör: Miriam Sylla (İtalya)
  • En iyi orta oyuncu: Carol (Brezilya)
  • En iyi 2. orta oyuncu: Anna Danesi (İtalya)
  • En iyi libero: Teodora Pusic (Sırbistan)
  • En iyi pasör: Bojana Drca (Sırbistan)
  • En iyi pasör çaprazı: Tijana Boskovic (Sırbistan)
  • En değerli oyuncu (MVP): Tijana Boskovic (Sırbistan)

Related posts

Ebrar Karakurt’un rekoru yetmedi! Şampiyon Dinamo Ak Bars

Bülent Karslıoğlu, Tirana ile anlaştı

Chemik Police sezonu bitiremeyebilirler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...