Serter Gezer: Hedeflerimize tek tek ulaşıyoruz

Kale 1957 Spor Kulübünün başarılı başkanı Serter Gezer kulüp olarak hedeflerine tek tek ulaştıklarını ifade etti.

Türkiye Kadınlar Voleybol liglerinde kurulduğu günden bu yana fırtınalar estiren ve Çan ilçesine ayrı bir hava getiren Kale 1957 Spor Kulübü’nün başarılı ve dinamik kulüp başkanı Serter Gezer ile kulübün kuruluşundan bugününe yaptıklarını konuştuk.

Gezer kulüp olarak kuruldukları günden bu yana büyük yol kat ettiklerini ifade ederken açıklamalarının devamında şunları söyledi.

KALE 1957 SPOR KULÜBÜNÜN KURULUŞUNDAN BAHSEDER MİSİNİZ?
GEZER: Doğru yapılanma ve planlama ile bir spor kulübünün neler yapabileceğini kanıtlamak isteyen arkadaşlarımla bir proje çalışması yaptık. 5 yıllık bir süreci kapsayan projemizi Kaleseramik GMY Süleyman Soysal Beye sunduk.Bizdeki heyecanı ona da geçirmiş olmalıyız ki projemize inandığını ve destek olacağı sözünü verdi.Bu süreçten sonra idari ve teknik altyapıyı çok kısa sürede tamamlayarak çalışmalarımıza başladık.

KALE 1957 KULÜBÜ’NÜN KURULUŞ AMACI NEDİR?
GEZER: Kulübün kuruluş amacı, öncelikle bölgemizdeki kız çocuklarına sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine katkıda bulunmaktır. ‘Kısa vadede’, öncelikle altyapı organizasyonunun tecrübeli antrenör desteğiyle
tamamlanması ve altyapıya rol model olarak kurulan A takımda sportif başarının (2. Lig’den 1. Lig’e çıkma) elde edilmesidir. “Orta vadede”, altyapıda bölgesel bazında başarılar elde edilmesi (İl şampiyonluğu) ve A takım
ile Sultanlar Ligi’ne yükselme başarısının sağlanmasıdır. ‘uzun vadede’, altyapıda A takıma ve Türk Sporuna yetenekli oyuncu yetiştiren örnek bir kulüp olmak ve A takım ile Sultanlar Ligi’nde ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek sıralama bitirmek ve ligde kalıcı olmaktır.

KALE 1957 SPOR KULÜBÜ SADECE VOLEYBOL KULÜBÜ MÜ YOKSA BAŞKA BRANŞLARI VAR MI VEYA BRANŞLARI DA OLACAK MI?
GEZER: Kulübümüz şuan sadece voleybol branşında tescil olmuş bir kulüptür ve sadece kadınlar bayan voleybolunda faaliyet göstermektedir. Voleybolda hedeflediğimiz başarıları yakaladığımız zaman diğer spor branşlarında da ilçemize, ilimize ve ülkemize hizmet vermek istiyoruz.

KALE 1957 SPOR KULÜBÜNÜN KURULDUĞU ZAMAN HEDEFLERİ NEYDİ?
GEZER: İlk kurulduğumuz zaman Kulübümüzün ilk amacı öncelikle bölgemizdeki kız çocuklarına sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine katkıda bulunmak, spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve topluma kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmekti. Bu kutsal amacımıza da her geçen gün daha çok yaklaştığımızı gözlemliyor olmak bizleri çok mutlu ediyor.

ÇAN İLÇESİNDE VOLEYBOL POTANSİYELİ NEDİR (SPORCU BAZINDA) ?
Üç yıl önce altyapı kurma çalışmaları kapsamında seçme yapılacağı duyurusu yaptık. İki gün olan seçmelere yaklaşık 400 kız çocuğu başvurdu. Bu sayı bizi hem sevindirdi hem de üzdü. Çünkü tesis sıkıntısı nedeniyle sayıyı 80 kız çocuğu ile kısıtlamamız gerekti. Her yıl bu sayının üzerine koymaya çalışıyoruz.Bu sene altyapımızda yaklaşık 130 lisanslı kız çocuğumuz bulunmaktadır.

VOLEYBOLUN GELİŞMESİ İÇİN NELER YAPIYORSUNUZ?
GEZER: Voleybol sporunun gelişmesi için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Altyapıdaki sporcu sayımızı ve antrenör sayısını her dönem arttırıyoruz. Şehit Engin Eker İ.Ö.Okulunu pilot takım olarak kullanıyoruz. Okul takımı okullar arası turnuvalara katılıyor ve tümü de bizim sporcularımız. Bundan dolayı okula ve sporcularımıza her türlü desteği veriyoruz. Yaz döneminde spor okulları açarak bu spora ilginin artması için çalışmalar yapıyoruz.

ÜÇ YILDA SULTANLAR LİGİ’NİN KAPISINA GELDİNİZ NELER DİYECEKSİNİZ?
GEZER: Bizim projemiz 5 yıllıktı. İlk önce kız çocuklarımız için sosyal sorumluluk projesi olarak başladık belli bir noktaya geldiğimizde kız çocuklarımıza bir rol model ortaya koymamız gerektiğini gördük ve A takımı kurduk. Üç yılda toplamda 51 maç oynadık ve 50 galibiyet aldık. Doğru yöneticiler, doğru teknik ekip, doğru oyuncu kadrosunu bir araya getirmek için ince eleyip sık dokuduk. Kurduğumuz tüm ekipler her platformda aynı hedefe tek bir yürek gibi odaklandılar bu şekilde her türlü zorluğa göğüs gerdik ve inşallah hedeflerimize tek tek ulaşıyoruz.

TRANSFERLERDE NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?
GEZER: Klasik olacak ama ben yine de söyleyeceğim. Bizim için karakter her şeyden önce gelir. Hangi mevkilere hangi seviyede oyuncu ihtiyacımız var bunu teknik ekip ile birlikte değerlendirildikten sonra çalışmalara başlıyoruz.Geçmiş dönem başarı, sakatlık, maç sayısı gibi bilgilerin yanı sıra takıma uyumu,şehre uyumu gibi özellikleri araştırıyoruz. Geçen dönemlerde bize tavsiye edilen çok oyuncu oldu ancak biz bu özellikleri nedeniyle onlarla çalışmak istemedik. Çok seçici olmaya çalışıyoruz hata yapmak istemiyoruz.

ÇAN İLÇESİNDE VOLEYBOLA İLGİ NASIL?
GEZER: Altyapıdaki sporcularımızın aileleri bizim çalışmalarımız için güzel bir referans oldu. İlk önce sporcu ailelerini voleybolun içerisine çektik onlar çok sevdiler ve destek oldular. İkinci aşamada kurmuş olduğumuz takım 2.ligde namağlup şampiyon olduğu sezon ile birlikte bu yıl 1.ligde oynadığımız tüm maçları kapalı gişe oynadık. Maçların başlama saatinden 1 saat önce salonu doldurdu seyircilerimiz. Salon sporlarında hakaret, küfür ve şiddet olmadığı için insanlar aileleri ile birlikte çok rahat gelip maç izleyebildiler bir de takım çok başarılı olunca Çan da voleybol sevgisinde patlama yaşandı .İnşallah böyle devam edecek.

2019-2020 SEZONUNU DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?
GEZER: 2019-2020 sezonu bizim 1.ligdeki ilk sezonumuzdu ve bu lig için yeni bir takımdık. Evet geçen yıl 2.lig te namağlup şampiyonluk başarısını elde etsekte bu ligin zor olacağını biliyorduk. Yıllarca bu liglerde mücadele etmiş sultanlar ligi tecrübesi olan çok değerli takımlara karşı mücadele edecektik. Nitekim gerek sezon başı takım planlaması gerek sezon içindeki ekip çalışması ve uyum aile ortamı sayesinde önce lig grubunu daha sonrada yarı final grubunu da çok zorlu maçlar sonunda lider bitirerek hedeflediğimiz noktaya geldik. Şimdi federasyonumuzun ligin geri kalan kısmı ile ilgili vereceği kararı bekliyoruz.

KALE GRUBU ÖZELLİKLE ZEYNEP HANIMIN VOLEYBOL TAKIMI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ NEDİR?
GEZER: İlk önce bize bu süreçte destek olan Sayın Zeynep Bodur Okyay hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Geçen sezon şampiyon olduktan sonra kendisini ziyaret etmiştik ve şampiyonluk kupası bende kalsın ilk kupamız dedi en görülen yere koyacağım dedi ve bu başarıya çok sevindi. Bize istikrarlı şekilde bu sürece devam etmemiz yolunda tavsiyesi ve talimatı oldu. Bizde bu yönde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

KALE 1957 SPOR KULÜBÜ’NÜN BUNDAN SONRAKİ HEDEFLERİ NEDİR?
GEZER: Her zaman olduğu gibi ilk amacımız bölgenin kız çocuklarına hizmet etmeye devam etmek. Bundan sonraki amacımız yükselebilirsek Sultanlar liginde kalıcı bir takım olup Avrupa kupalarına katılıp ülkemizi temsil etmek istiyoruz.

KALE 1957 SPOR KULÜBÜ İLÇEYE AYRI BİR HAVA KATTI SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
GEZER: Biz bu kulüp ile kız çocuklarının da spor yapabileceğini ,Kadınlarında sporda başarılar elde edebileceğini canlı olarak bir kez daha göstermiş olduk. Çan halkı iki haftalık maç süresini sabırsızlıkla bekliyor ve deplasman maçlarına gitmek için organizasyonlar yapıyorlar.Çan da sosyal kültürel anlamda çok güzel bir canlanma yaşandı devam etmesini diliyorum.

SULTANLAR LİGİ ARTIK ÇOK YAKIN BU LİG DÜNYA LİGİ VE ÇAN’IN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
GEZER: Sultanlar Ligi Dünyanın en kaliteli ve en çok takip edilen liglerinden. Bu ligde oynama ihtimali bizleri çok heyecanlandırıyor. Biz Çan ilçesinin takımı olduğumuz kadar Çanakkale’nin de takımıyız. Çanakkale’nin hak ettiği değeri her platformda alması gerektiğini düşünüyoruz. Biz kulüp olarak bu platformda elimizden gelenin en iyisini yaparak bölgemizin tanıtımına destek olmak istiyoruz. Kale grubunu, Çan ilçemizin, Çanakkale’mizin sesi olmak istiyoruz.

MÜSABAKALARDA SALON SEYİRCİYİ ALMIYOR. SALON KONUSUNDA GİRİŞİMLERİNİZ VAR MI?
GEZER: Çan Kapalı spor salonumuzun oturma kapasitesi yaklaşık 450 koltuk. Biz her maçımızı yaklaşık 600 kişiye oynuyoruz ve çoğu seyircimiz ayakta izlediği gibi birçok seyirci salonun içersine giremeyerek geri dönmek zorunda kalıyor. Sayın Kaymakamımız Mustafa Gürdal devlet-özel sektör iş birliği ile yapılacak yeni salon için çalışmalar başlattı inşallah en kısa zamanda netleşmesini diliyoruz.

Related posts

Eczacıbaşı’nda Aybüke ameliyat oldu

Bojana Drca’nın acı günü

Aras Kargo’da 3 imza

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...