Rachel Adams&Büşra Kılıçlı: Devamı gelecek

Bayan voleybolunda Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı üst üste ve toplamda iki kez kazanan ilk takım olarak tarihe geçen Eczacıbaşı VitrA’nın yıldızlarından Rachael Alexis Adams ve Büşra Kılıçlı, Manila’daki zaferi ve bundan sonraki hedeflerini SÖZCÜ’ye anlattı.

Adams “Manila’da güçlü rakiplerle oynadık. Kupayı kazanarak dünya çapında bir takım olduğumuzu kanıtladık. Çok prestijli ve voleybol için çok önemli olan bir kulüpteyim. Dünyanın en iyi oyuncuları bir arada. Ama henüz takım olduğumuzu söyleyemem” şeklinde konuştu.

DÜZENİMİZ ÇOK FARKLI

ABD’li orta oyuncu “Adım adım gideceğiz. Bundan sonraki öncelikli hedefimiz, Şampiyonlar Ligi play-off’unu geçerek gruplara kalmak olacak. ABD Milli Takımı’nda hızlı hücum ve blok ağırlıklı oyun düzeni ile oynuyoruz. Ruslar da yüksek hücumları tercih ediyorlar, uzun boylu oyuncuları olduğu için. Kulüp takımlarında, bu farklı sistemlerden gelen oyuncular buluşuyor ve bunları bir arada oynatmak zor oluyor. Ancak bu takım zamanla oturacak. O zaman kupaların devamı gelecektir” ifadelerini kullandı.

KUPA VARSA BAŞARI!

Büşra da “Geçen sezona oranla daha güçlü bir takım var. Ancak hocamızın da dediği gibi, bence ocak ayında gerçek bir takım olacağız. Eczacıbaşı için altyapıdan oyuncu yetiştirmek çok önemli. Bu, çok önemli bir vizyon. Ancak kupa varsa başarı vardır. Kulübün beklentileri büyük. 50. yıl olması bir şeyi değiştirmiyor. Geleneği olan bir kulüpteyiz ve artık öyle bir haldeyiz ki ikincilik başarı sayılmıyor. Manila’da Fenerbahçe de olsaydı, kürsüde 3 Türk takımı yer alırdı. VakıfBank ve Fenerbahçe ile rekabet edeceğiz” dedi.

EN SEVDİĞİ İSİM MELO

Eczacı’nın Brezilyalı yıldızı Thaisa, “Türk halkı, biz Brezilyalılar gibi. Çok sıcakkanlı. Bu yüzden yabancılık çekmiyorum. Her Brezilyalı gibi ben de futbolu takip ediyorum. Flamengo’yu tutuyorum. Fakat maalesef çok başarılı değil! Türkiye’de oynayan Brezilyalı futbolcular arasında tek ve en iyi tanıdığım isim Felipe Melo” dedi.

ATATÜRK’ÜN KIZLARI

1979-80 sezonunda Avrupa ikincisi olan Eczacıbaşı’nın oyuncuları için dönemin gazeteleri “Atatürk’ün kızları” yakıştırmasını yapmıştı. Bugünkü oyuncular da ablalarının izinden turuncu beyazlı kulübü yeni başarılara koşturuyor.

Related posts

Tunç Afşar: Akif Başkan çok başarılı

Aslıhan Kılıç&Eylül Akarçeşme: Mutlu ve gururluyuz

Yasemin Özel: Hedeflere hepimiz ulaşmak istiyoruz

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...