Millilerden, Plaj Dünya Turu Alanya Etabı’nda 2 gümüş

Alanya Belediyesi, Alanya Teleferik ve Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile düzenlenen FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu’nun 1 Yıldızlı ayaklarından biri olan Alanya Etabı, bugün (3 Haziran 2018,Pazar) bayanlar ve erkekler kategorilerinde oynanan üçüncülük ve final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Erkekler kategorisindeki temsilcilerimizden Murat Giginoglu – Volkan Göğtepe ikilisi, yarı final maçında Ukrayna’dan Denin – Denysenko ikilisini 21-15 ve 21-18‘lik setlerle 2-0 mağlup ederek adlarını finale yazdırdılar.

Erkekler kategorisindeki diğer yarı final mücadelesinde ise; İsviçre’den Breer – Haussener ikilisini 21-15 ve 21-16‘lık setlerle 2-0 mağlup eden Rusya’dan Hudyakov – Bykanov ikilisi finale yükseldi.

Erkekler üçüncülük mücadelesinde; Ukrayna’dan Denin – Denysenko ikilisi, İsviçre’den Breer – Haussener ikilisini 18-21, 21-14 ve 17-15‘lik setlerle 2-1 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler final mücadelesinde ise; Millilerimiz Murat Giginoglu – Volkan Göğtepe ikilisi, Rusya’dan Hudyakov – Bykanov ikilisi ile karşı karşıya geldi. Dolu tribünler önünde seyircinin desteğini arkasına Millilerimiz, rakibine tie-break seti sonucunda 2-1 (13-21, 21-16, 11-15) mağlup oldu ve gümüş madalya kazandı. Bu sonucun ardından Rusya’dan Hudyakov – Bykanov ikilisi, FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu Alanya Etabı’nı şampiyon olarak tamamladı.

Bayanlar kategorisindeki temsilcilerimizden Aleyna Vence – Buğra Eryıldız ikilisi, yarı final mücadelesinde İtalya’dan Silvia Costantini – Gaia Traballi ikilisini 19-21, 21-19 ve 15-13‘lük setlerle 2-1 mağlup ederek FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu’nda bayanlar kategorisinde finale yükselen ilk Milli Takımımız oldu.

Bayanlar kategorisindeki diğer yarı final mücadelesinde ise; Almanya’dan Schneider – Seeber ikilisi, Rusya’dan Zayonchkovskaya – Rudykh ikilisini 21-15 ve 22-20‘lik setlerle 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Bayanlar üçüncülük mücadelesinde Rusya’dan Rudykh – Zayonchkovskaya ikilisi, İtalya’dan Constantini – Traballi ikilisini 21-15, 13-21 ve 15-12‘lik setlerle 2-1 mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada bitirdi ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar final mücadelesinde ise; Millilerimiz Aleyna Vence – Buğra Eryıldız ikilisi, Almanya’dan Schneider – Seeber ikilisi ile karşı karşıya geldi. Dolu tribünler önünde seyircinin desteğini de arkasına Millilerimiz, rakibine tie-break seti sonucunda 2-1 (21-18, 13-21, 13-15) mağlup oldu ve gümüş madalya kazandı. Bu sonucun ardından Almanya’dan Schneider – Seeber ikilisi, FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu Alanya Etabı’nı şampiyon olarak tamamladı.

Related posts

Millilerimizden Avrupa Turu Palandöken Etabı’nda 3 Madalya !

CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Palandöken Etabı’nda 2.Gün Sona Erdi

2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun Heyecanı Palandöken’de Başladı

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...