Milletler Ligi’nde radikal değişiklikler

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın tarihinde ilk kez katılacağı Milletler Ligi’nde Filenin Sultanları da yer alacak. Ligdeki kurallarda ise önemli değişiklikler oldu.

Milletler Ligi’nde challenger ve çekirdek ayrımı olmayacak
VNL’in (Voleybol Milletler Ligi) normal prosedüründe takımlar challenger ve çekirdek olmak üzere iki gruba ayrılıyordu. Çekirdek grubunda yer alan takımlar ligden düşme tehlikesi yaşamıyordu. Challenger takımları ise küme düşme tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Milletler Ligi’nde artık bu ayrım ortadan kalktı. 2024 yılında Milletler Ligi’nde küme düşme durumu söz konusu olmayacak.

Milletler Ligi’nde takım sayısı artıyor
VNL, kurallarında bir değişiklik daha açıkladı. 2025 yılında ligde 18 takım yer alacak. Normalde Milletler Ligi’nde 16 takım bulunuyordu. Bu 16 takımın 11’i çekirdek yani ligden düşme tehlikesi olmayan 5’i ise challenger yani ligden düşme tehlikesi olan takımlardan oluşuyordu.

Filenin Efeleri tarihinde bir ilk!
Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımımız, FIVB Challenger Kupası finalinde Katar’ı 3-2 mağlup etti. Filenin Efeleri bu galibiyetin ardından tarihinde ilk kez Milletler Ligi’ne katılım hakkı kazandı. Efeler, Filenin Sultanları ile beraber 2024 Milletler Ligi’nde forma giyecek.

Related posts

Filenin Efeleri’ni yeni başantrenörü Cedric Enard

VNL kombine biletleri 10 dakikada tükendi

Mehmet Akif Üstündağ: Filenin Efeleri’nin yeni başantrenörünü cuma açıklayacağız

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...