İtalya’da Yeşil Kart ve 3. hakem uygulaması başladı

İtalya Voleybol Federasyonu(FIPAV), Fair Play ruhunu canlandırmak için daha önce futbolda denenmeye başlanan Yeşil Kart uygulamasını voleybol maçlarında da kullanmaya başladı.
Erkekler İtalya Süper Kupa maçı ile hayata geçen uygulamada Yeşil Kartı ilk gören oyuncu Trentino forması giyen Simone Gianelli oldu. Tecrübeli pasör, Trentino ile Perugia arasında oynanan İtalya Süper Kupası maçındaki bir pozisyonda rakibinin bir hücumuna yaptığı blokta, topun eline çarpıp dışarı çıktığı söyledi ve maçın baş hakeminden Yeşil Kartı gören ilk voleybolcu oldu.

Sporcu ve kulüplerin davranışlarının kurallara, rakiplere ve hakemlerin kararlarına saygı gösterilmesini yaygınlaştırmak ve ödüllendirmeyi amaçlayan Yeşil Kart uygulamasında, sezon sonunda en yüksek sayıda Yeşil Kart gören oyuncular bir miktar para ödülünün de sahibi olacak.

İtalya’da ayrıca karşılaşmanın baş ve yardımcı hakemine ilaveten üçüncü bir hakemin de saha içinde görev yapması uygulaması yine Süper Kupa maçları ile devreye girdi.

Related posts

Bülent Karslıoğlu, Tirana ile anlaştı

Chemik Police sezonu bitiremeyebilirler

En skorer Yeliz Başa

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...