Fenerbahçe’den üst üste 6. galibiyet

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu 20. hafta maçında İzmir Atatürk Voleybol Salonu’nda Arkas Spor’a konuk olan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı; 28-26, 25-20, 20-25 ve 25-19’luk setler sonunda 3-1 kazandı. Ligde 6’da 6 yaparak yoluna kayıpsız devam eden sarı-lacivertliler, zirve takibini sürdürdü.

İki takımın da direkt hatalarla başladığı sette skor 2-2’ye geldi. Arkas’ın Hoag ve Lagumdzija gibi isimleriyle üretken oyununa Ahmet Tümer ve Lakrani’yle cevap veren Fenerbahçe, skoru 12-11’e getirdi. 7 direkt hatayla oynadığı sette skor ev sahibi lehine 19-15’e gelirken, bu bölümde molaya giden sarı-lacivertliler, moladan 4-0’lık seriyle döndü ve skora denge getirdi. (19-19) Oldukça çekişmeli geçen setin son bölümünde Arkas’a oranla daha iyi oynayan sarı-lacivertliler, 28-26 ile kazanan taraf oldu.

Bertuğ Öndeş ve Ferreira’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette önemli bir seri bulan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı 5’-1lik üstünlüğü yakaladı. Devam eden bölümde İzmir ekibi, Oğuzhan Tarakçı ve Hoag’la maça ortak oldu. (7-7) Setin devamında Hasan Sıkar’ın blok performansıyla rakibine üstünlük kuran sarı-lacivertliler, etkili savunmasıyla skor avantajını yakaladı. (19-15) Oyunun iki yönünü de iyi oynayan sarı-lacivertliler seti 25-20 kazandı.

Kaan Gürbüz’ün sayılarıyla iyi başladığı sette Arkas’ın direkt hatalarıyla da skor 10-5’e geldi. McDonnell ve Enes Atlı ikilisiyle bir direnç ortaya koyan ev sahibi takım, ilerleyen bölümde sete ortak oldu. (12-12) Burutay Subaşı ve Hoag’ın sayılarıyla setin sonuna doğru toparlanan İzmir ekibi, skor avantajını lehine çevirdi. (19-17) Setin devamında da skor üstünlüğünü koruyan Arkas Spor, seti 25-20 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi. 

Dördüncü sete 3-0’lık seriyle etkili başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, setin ilerleyen dakikalarında oyuna dahil olan Peric’in de katkısıyla skoru 10-7 yaptı. Ev sahibi Arkas Spor; Enes Atlı, McDonnell ve Burutay’la maça ortak olmaya çalışsa da ev sahibine Lakrani, Kaan Gürbüz ve Louati’yle geçit vermeyen Fenerbahçe, sette son bölüme 21-16 önde girdi.  Arkas’ın arka arkaya yaptığı hataları da iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, seti 25-19; maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Related posts

Şampiyon Halkbank

Halkbank-Fenerbahçe maçını Ozan Sarıkaya’nın

Üçüncülük koltuğu Ziraat Bankkart’ın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...