Fenerbahçe seriyi 12’ye çıkardı

Fenerbahçe Parolapara Erkek Voleybol Takımı, AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 12. haftasında Antakya Merkez Spor Salonu’nda, Hatay Büyükşehir Belediyespor’un konuğu oldu. Sarı-lacivertliler, 25-14, 23-25, 25-20 ve 25-22’lik setler sonunda mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Ligdeki galibiyet serisini 12 maça çıkartan sarı-lacivertliler puanını 34’e yükseltirken, ev sahibi takım 5 puanda kaldı.

Maçın ilk servisi ev sahibi takımdan geldi. Cüneyt Dağcı ve Yusuf Eken’le 2-0’ı bulan ev sahibi karşısında 4-0’lık bir seri bulan Fenerbahçe, 4-2’lik üstünlük elde etti. Hatay temsilcisinin köşelerden yaptığı hücumlara Kaan Gürbüz ile Dick Kooy’un bloklarıyla cevap veren sarı-lacivertliler, farkı dört sayıya kadar çıkardı. (10-6) Bu skor Hatay BŞ’ye mola aldırırken, mola dönüşünde Ghaziani’nin orta hücumları, Dick Kooy’un da taktik servisleriyle fark çift hanelere çıktı. (16-6) Fenerbahçe, Penchev ve Caner Pekşen’in de skor yüküne ortak olduğu sette son bölüme 20-8’lik üstünlükle girdi. Hatay Büyükşehir Belediyespor Mohammed Barbast ve Cüneyt Dağcı’yla setin içinde kalmaya çalışsa da Ghaziani ve Kaan Gürbüz’ün skorer oyunuyla sarı-lacivertliler setin kazananı oldu. (25-14)

İkinci sete iyi başlayan ev sahibi Hatay Büyükşehir Belediyespor özellikle Berkun Üstündağ, Cüneyt Dağcı ve Kovac’ın blok sayılarıyla 5-2’yi buldu. Rakibini Kaan Gürbüz ve Kooy’un hızlı hücumlarıyla durduran Fenerbahçe Parolapara setin devamında skora denge getirdi. (12-12) Bu bölümde Nevzat Güneş-Yusuf Eken ikilisiyle rüzgarı arkasına alan Hatay BŞ 3 farklı üstünlüğü yakaladı. (15-12) Sette kritik bölüme 22-20’yle önde giren ev sahibi takım, setlere de eşitlik getirdi. (25-23)

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette Kaan Gürbüz ve Hasan Sıkar’la ritim bulan Fenerbahçe, 4-0’lık seri sonunda 6-3’ü buldu. Ev sahibi takım, Kovac’la bu seriye nokta koysa da Penchev ve Kaan Gürbüz’le fark 5 sayıya çıktı. (10-5) Etkili hücumlarla Hatay BŞ’nin savunma direncini kıran sarı-lacivertliler, Ghaziani ve Dick Kooy’un üretken oyunuyla skoru 21-14’e getirdi. Setin bu bölümünde Hatay Büyükşehir Belediyespor Nevzat Güneş’le toparlanıp farkı eritse de (23-18) set 25-20 sarı-lacivertlilerşn üstünlüğüyle noktalandı.

Ghaziani ve Kaan Gürbüz’le sete etkili başlayan Fenerbahçe Parolapara skoru 4-1’e getirdi. Nevzat Mert Güneş’le nefes alan ev sahibi takım karşısında sarı-lacivertliler skorerleriyle 9-5’i buldu. İsa Karatekin ve Yusuf Eken’in önemli katkılar yaptığı setin devamında Hatay temsilcisi 12-10 öne geçti. Ev sahibi lehine skorun 17-13’e geldiği setin bu bölümünde Fenerbahçe, oyuna dahil olan Luburic, Murat Yenipazar ve Yiğit Gülmezoğlu’yla farkı 1 sayıya indirdi. (17-16) Çekişmeli geçen setin son bölümünde Luburic’le fark yaratan sarı-lacivertliler seti 25-22, maçı da 3-1 kazandı ve galibiyeti serisini sürdürdü.

Related posts

Şampiyon Halkbank

Halkbank-Fenerbahçe maçını Ozan Sarıkaya’nın

Üçüncülük koltuğu Ziraat Bankkart’ın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...