Fenerbahçe, Develi’den 3 puanla dönüyor

Fenerbahçe Parolapara, AXA Sigorta Efeler Ligi 16. hafta maçında Develi Belediye Spor Kulübü’ne konuk oldu. Sarı-lacivertliler, Kayseri Develi Murat Kocatürk Spor Salonu’nda oynanan müsabakadan 20-25, 25-23, 25-20 ve 25-21’lik setler sonunda 3-1 galip ayrıldı.

Ligdeki 15. galibiyetine imza atan sarı-lacivertliler, puanını 43’e yükselterek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Murat Yenipazar’ın servisiyle başlayan maçta ilk sayı da Fenerbahçe’nin oldu. Nikitin’in blok sayısıyla ev sahibi setteki ilk sayısını bulurken, sarı-lacivertliler Dick Kooy’un hücumlarıyla skor üstünlüğünü yakaladı. (4-3) Devam eden bölümde Kemal Kayhan ve Nikitin’in blok performansıyla üst üste sayılar bulan Develi Belediye, skor üstünlüğünü eline aldı. (10-7) Bu skorla molaya giden Fenerbahçe, moladan Yiğit Gülmezoğlu’nun sayısıyla döndü ve farkı 2’ye indirdi.(10-8) Cepeda ve Yasin Aydın’ın da skor yüküne katkı yaptığı anlarda ev sahibi takım skoru 14-9’a getirdi. Sette son bölüme 20-13’le önde giren Develi Belediye karşısında sarı-lacivertliler, Dick Kooy ve Lubiric’le skoru 23-18’e getirdi. Setin kazananı 25-20’yle Kayseri temsilcisi oldu.

Luburic ve Nikitin’in karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette ev sahibi takım skoru 7-5’e getirdi. Develi Bld.’nin skor üstünlüğünü koruduğu bölümde Fenerbahçe skorerleriyle maça ortak oldu. (9-9) Skorun 13-11’e geldiği anlarda Develi Bld. karşısında önemli bir seri yakalayan sarı-lacivertliler skor üstünlüğünü yakaladı. (14-13) Büyük bir çekişmeye sahne olan setin son bölümünde daha iyi olan Fenerbahçe, 25-23’le seti kazanmayı bildi.

Üçüncü sete Luburic’in servis turuyla çok iyi başlayan Fenerbahçe, 6-3’lük üstünlüğü yakaladı. Develi Bld.’ye Murat Yenipazar ve Vahit Emre Savaş’la file üstünde üstünlük kuran sarı-lacivertliler, skoru 9-4’e getirdi. Bu skor Develi Bld.’ye mola aldırırken, moladan Yiğit Gülmezoğlu’nun sayısıyla dönen sarı-lacivertliler farkı 6 sayıya çıkardı. (10-4) Farkın 7 sayıya kadar çıktığı sette önemli bir geri dönüşe imza atan ev sahibi takım, farkı 3’e indirdi.(12-9) Setin devamında farkı yeniden açan (17-11) Fenerbahçe Parolapara, seti 25-20 kazanarak 2-1 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan sette Fenerbahçe skoru 6-3’e getirdi. Ev sahibi takım Develi Belediye’nin maça ortak olma girişimlerini file üstünde Hasan Sıkar ve Vahit Emre Savaş ikilisiyle sonuçsuz bırakan sarı-lacivertliler 14-8’i buldu. Setin devamında rakibin savunma direncini kıran Fenerbahçe, seti 25-21; maçı da 3-1 kazandı.

Related posts

Şampiyon Halkbank

Halkbank-Fenerbahçe maçını Ozan Sarıkaya’nın

Üçüncülük koltuğu Ziraat Bankkart’ın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...