En skorer Yeliz Başa

Kariyerinde 12 farklı ülkede forma giyen 36 yaşındaki voleybolcu Yeliz Başa, Porto Riko’yu sallamaya devam ediyor.

Maçın en skoreri oldu, galibiyeti getirdi
Sezon başında imza attığı Porto Riko Cangrejeras de Santurce takımıyla ligide fırtına gibi esen tecrübeli oyuncu, müthiş formunu Atenienses de Manati ile oynanan maçta da sürdürdü. Cangrejeras de Santurce, rakibini 25-14, 24-26, 27-25 ve 25-23’lük setlerle 3-1 yenmeyi başarırken, Yeliz Başa 29 sayı, 26 hücum, 3 blok ve 14 savunma ile maçın ve takımının en skorer ismi oldu.

Takımını liderliğe taşıdı
Türk pasör sezon başından bu yana gösterdiği performansla, ligde liderlik koltuğunda oturan Cangrejeras’ın başarısında en büyük pay sahibi olan isimlerden biri durumunda. 36 yaşındaki oyuncu Porto Riko Ligi’nde sayı krallığı sıralamasında da ilk sırada yer alıyor.

Övgü yağdı
Porto Riko’lu voleybolseverler, Atenienses de Manati karşısındaki performansının ardından sosyal medyada Türk oyuncu için övgü dolu ifadeler kullandılar.

Türkiye’den iki isim takım arkadaşı
Yeliz Başa, Türk voleybolseverlerin yakından tanıdığı ikim isimle takım arkadaşlığı yapıyor. 2019-2020 sezonunda Eczacıbaşı VitrA forması terleten Amerikalı pasör Carli Lloyd ve 2013-2014 sezonunda Eczacıbaşı VitrA’da yer alan Çek smaçör Helena Havelkova da Cangrejeras de Santurce’de Yeliz Başa ile birlikte forma giyiyor.

ki kıtada 16 takımda forma giydi
1.88 boyundaki başarılı pasör kariyerinde Avrupa ve Asya kıtasında toplam 16 takımda forma giydi. İşte Yeliz Başa’ın formasını giydiği takımlar:

Beşiktaş
Halkbank
Bodrum Belediyesi Bodrumspor
Supreme Volleyball Club (Tayland)
Creamline Cool Smashers (Filipinler)
Vicenza Volley (İtalya)
Bandung BJB Tandamata (Endonezya)
Nakhon Ratchasima Huione Qmin CVC (Tayland)
Llaneras de Toa Baja (Porto Riko)
Partizani (Arnavutluk)
HC Duc Giang Tia Sang (Vietnam)
Jakarta Popsivo Polwan (Endonezya)
Gresik Petrokimia (Endonezya)
VK Prostejov (Çekya)
NEC Red Rockets (Japonya)
Suwon Hyundai Hillstate (Güney Kore)

Related posts

Bülent Karslıoğlu, Tirana ile anlaştı

Chemik Police sezonu bitiremeyebilirler

İtalya Kupası, Imoco Conegliano’nun

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...