Daniele Santarelli: Melissa Vargas harika bir keşif

Türkiye ile Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu zaferleri yaşayan Daniele Santarelli, Ay Yıldızlılar’ı 2024 Fransa Olimpiyatları’na taşıdı. İtalyan çalıştırıcı aynı zamanda başantrenörlüğünü yaptığı Imoco Volley için ülkesine döndü. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Santarelli, kadın voleybolunun önde gelen isimlerini değerlendirdi.

“Egonu en güçlüsü”
Paola Egonu, Isabelle Haak, Melissa Vargas ve Boskovic için konuşan Santarelli hepsinin harika oyuncular olduğunu söyledi.

“Her biri için tek bir sıfat bulmak zor” diyen Santarelli, “Onlarla çalıştığım için ayrıcalıklı ve şanslı olduğumu düşünüyorum. Onlarla çalışmak tarif edilmez bir şey. Teknik özelliklerinin dışında birbirlerinden çok farklı kişilikleri var. Paola Egonu’yu diğerlerinden daha fazla tanıyordum. Ancak Paola şüphesiz en güçlüsü. Maçları değiştirme yeteneğine sahip. O inanılmaz bir yetenek. Bu oyuncuların hiçbirinin hücumda Poala’nın yapabileceklerini yapamayacağına inanıyorum. Bu diğerlerinin şampiyon olmadığı anlamına gelmiyor. Sadece hücum özelliklerinden bahsediyorum. Çok soğukkanlı ve bazı anlarda fark yaratabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Boskovic, karizmatik bir lider
Boskovic için “Karizmatik bir lider” diyen İtalyan çalıştırıcı, “Takım için inanılmaz, yıllardır zirvede, çok komple bir oyuncu ve sadece hücumda güçlü değil, onunla geçirdiğim o üç ayı muhteşem bir şekilde yaşadım, harika anılarım var. Haak tüm oyuncular arasında en parlak ve en güler yüzlü oyuncu, kişi olarak çok komple bir oyuncu, kırılma noktasının temelleri konusunda belki de en güçlü oyuncu ve modern voleybolda bu çok önemli. Şüphesiz dünyanın en güçlü blokçularından biri, savunmada çok güçlü, hücumda olağanüstü, bence çok komple bir oyuncu.” diye konuştu.

Related posts

Tunç Afşar: Akif Başkan çok başarılı

Aslıhan Kılıç&Eylül Akarçeşme: Mutlu ve gururluyuz

Yasemin Özel: Hedeflere hepimiz ulaşmak istiyoruz

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...