Burak Mert: Herkes sabırlı olsun ve evde kalmaya devam etsin

Koronavirüs salgını sebebiyle ev ortamında çalışmalarını sürdüren Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı oyuncularından Burak Mert, Galatasaray Televizyonu’nun sorularını yanıtladı.

“Açıkçası muazzam bir seneye başladık. Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek Süper Kupa şampiyonluğuyla başlamıştık. Aslında bizim için devamı gelecek bir başlangıçtı. Maalesef salgın her şeyi durdurdu. Bakalım neler olacak biz de merak ediyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Burak Mert’in röportajının tamamı şu şekilde:

Nasılsın, iyi misin? Sağlığın nasıl?
İyiyim, 14 günlük izole süresini bugün itibariyle bitirmiş oldum. Herhangi bir sağlık sıkıntısı yaşamadım. Çok şükür şu an evimdeyim ve iyi durumdayım.

Bu süreç senin için nasıl geçti? Evdeki süreci nasıl değerlendiriyorsun?
Başlangıç bizim için zordu. Sürekli hareket halinde olan insanlar olarak, sporcu olarak ilk günlerde çok zorlandık. Açıkçası ben günü tamamlamakta zorlanıyordum. Zamanla buna adapte oluyor vücut ve beyin. Zamanı bir şekilde kullanmayı ve değerlendirmeyi öğrendim. Pozitif düşünerek keyif almaya çalışıyorum.

Evde nasıl antrenman yapıyorsun?
Antrenman yapmak evde biraz zor. Şartlar çok elverişli değil. Antrenman programımız var. Kondisyonerimize bağlı olarak çalışmalar yapıyoruz çok fazla kas kaybı yaşamamak için. İlla ki geriye gideceğiz fakat ne kadar minimum seviyede geriye gidersek o kadar iyi. Ne zaman başlayacağız, ne olacak, ne bitecek, belirsizliğin bitmesini bekliyoruz açıkçası. Ona rağmen motive olup çalışmaya devam ediyoruz.

En çok neyi özlüyorsun? Maç mı yoksa antrenman yapmayı mı?
Her şeyin kıymeti biraz daha arttı. Şikayet ettiğimiz ne varsa hepsi özledim şu anda. En çok maçları özledik. Taraftarımızın atmosferiyle, onların tezahüratlarıyla maç oynamayı özledik.

Antrenmanlar dışında evde ne tür aktiviteler yapıyorsun?
Kendimi keşfetmeye başladım. Yemek yapma alışkanlığı kazandım. Kendimi geliştiriyorum ve yeteneğimin olduğunu gördüm bu konuda. Yemek yapmak günün çoğu kısmını alıyor. Onun dışında dizi ve film seyrediyorum, kitap okuyorum. Farklı hobiler edinmeye çalışıyorum. Günde 1-2 saatlik bir antrenman dilimimiz oluyor. Kedilerimle vakit geçiriyorum. Benden sıkılmaya başladılar, pek alışkın değiller benim evde olmama.

Doğukan ile birlikte başlattığınız yardım kampanyası var. Bununla ilgili ne mesaj vermek istersin?
Yardım yaparken bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerekir. Bizler de bu bilinçle bugüne kadar yardımlarımızı yaptık. Şu an öyle bir durumdayız ki ihtiyacı olan çok fazla kişi oluştu çevremizde. Sürekli evde kal çağrısı yapıyoruz fakat bu evde kal çağrısına karşılık verebilmeleri için bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyordu. Doğukan beni arayıp proje başlatmak istediğini söyledi. Ben de katılacağımı söyledim. Reklam gibi olacağını düşünüp başta çekinmiştik. Sonra sosyal sorumluluk projesi olarak gördük. Çok fazla yayıldı, çok fazla kişi destek oldu. Sağ olsun herkes sahip çıktı bu projeye. Herkes birbirine yardımlar hakkında bilgi veriyor. Doğukan da ben de çok mutluyuz.

Sağlık çalışanlarına mesajın nedir?
Her zaman kutsal bir meslek olarak gördüğüm doktorlar ve tüm sağlık çalışanlarını canı gönülden tebrik ediyorum. Büyük özveriyle çalışıyorlar. Kendi hayatlarını kendi sağlıklarını riske atarak görevlerinin başındalar. Bugüne kadar değerlerini çok fazla bilemedik. Bu olaylarla birlikte gözümüzdeki değerleri çok farklı seviyede. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah onlar da bu süreç sonunda hak ettikleri değerleri görürler.

Taraftarlarımıza bu süreçte neler söylemek istersin?
Onlar da sabırlı olsunlar. Biz onları özlüyoruz, onlar da sahada takımlarını görmeyi özlüyorlar. Her zaman birlik ve dayanışma içinde olmaya devam edelim. Enerjilerini ve her şeylerini bu yardım platformlarına aktarsınlar. Hepimiz için zor bir süreç. Liglerin en sevilen, en keyifli anlarına gelmişken böyle bir ayrılık yaşamak herkes için zor. Kısa bir ayrılık olarak görüyorum ben. Herkes sabırlı olsun ve evde kalmaya devam etsin.

Hocanız ve takım arkadaşlarınızla gün içinde diyaloğunuz nasıl?
Gün içerisinde sürekli konuşuyoruz. Antrenman yaptığımız anları birbirimizle paylaşıyoruz. Bir araya gelemesek de evlerimizde telefonla irtibatta kalıyoruz. Sürecin takibindeyiz, neler olacağını bilmiyoruz. Hepimiz takımca çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Related posts

Yasemin Özel: Hedeflere hepimiz ulaşmak istiyoruz

Bioderma’dan Filenin Sultanları için yeni reklam filmi yayında

Yasemin Güveli: Böyle bir camiaya transfer olduğum için çok heyecanlıyım

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...