‘Bu desteğe layık olmayaca çalışacağım’

TVF seçimine 140 delegenin imzasını alarak tek aday olarak girecek olan Akif Üstündağ, VATAN’a konuştu.

Türk voleyboluna oyuncu, yönetici ve hem kulüp hem de milli takım antrenörlüğü yaparak hizmet etmiş bir isim Mehmet Akif Üstündağ… Üstündağ, pazartesi yapılacak olan Türkiye Voleybol Federasyonu başkanlık seçimine de 191 delegeder 140’ının takdiri ile tek aday olarak girecek. Üstündağ ile yeni projelerini konuştuk:

“Bundan önceki demecimde ‘Demokrasi adına birden fazla aday olmasının daha güzel olacağını düşünüyorum’ demiştim. Fakat camia öyle bir noktaya geldi ki çok ciddi bir teveccüh gösterdiler. Ben de işimin çok zor olduğunu biliyorum ve bu camianın tevecühüne layık olmaya çalışacağım. Burada voleybol camiasına yakışır, voleybol camiasının örnek olarak gösterileceği bir genel kurulun olması benim en büyük arzum. Tüm delegelerle yaptığım görüşmelerimde hepsinin bana sıcak, çok samimi davrandıklarını ve çok ciddi destek verdiklerini gördüm. Her birinin genel kurulda beni yalnız bırakmayacağını bilerek çok güzel bir genel kurul olmasını temenni ediyorum.

‘Akif Üstündağ denince akla spor gelir’

Hem voleybol camiasına hem de Türk sporuna yabancı biri değilim. Mehmet Akif Üstündağ denince herkesin aklına gelen ilk şey hangi branş olursa olsun kesinlikle spor olur. Ben çeşitli branşların federasyonlarında ve kulüplerinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundum. Benim tüm dünyam spor. Voleybolun içinde olan biriyim. Oyunculuktan geldim, hem kulüp hem de milli takımlarda antrenörlük yaptım. Daha sonra da yöneticilik yaptım. Bundan önceki 2 federasyon başkanıyla da hem sayın Erol Ünal Karabıyık hem de sayın Özkan Mutlugil döneminde başkan vekilliği görevini yürütmek suretiyle yöneticilik olarak federasyon idari yapısında yer aldım. Liglerden, MHGK ve eğitim kurulundan sorumlu oldum. Bu görevi de layıkıyla yerine getirebilmek için elimden gelen her şeyi yaptım.

Şunu görüyorum ki bugün 10 yılı aşkın süreçte geriye dönüp baktığımda insanlar üzerinde güzel intibalar bırakmışım ki Türkiye voleybol camiası bana sahip çıktı. Türkiye voleybol tarihinin seçimli döneminde ilk kez başkanlık seçimine tek aday olarak giden ilk başkan adayıyım. Bu süreç içersinde eksikler neler, neleri yapmalıyız, neleri hayata geçirmeliyiz, nerede eksiğimiz var, neleri tamamlamamız gerektiği noktasında da gerçekten çok yoğun bir şekilde çalışma içersindeyim. 21 Kasım Pazartesi günü sonrasında da bunları ivedilikle hayata geçirmeyi düşünüyorum.”

‘Sorumluluğumuz Çok Fazla’

“140 imza ile rekor seviyede sayılacak bir sayıyla aday oldum. Hatta bazı delegelerimizin de burada olmadıkları için iletemedikleri imzalar var. Bu çok önemli bir destek. Bu durum ister istemez sorumluluğumuzu arttırıyor. Camia bana ‘Biz sana güveniyoruz, inanıyoruz, bu süreci de seninle yürütmek istiyoruz’ mesajı veriyor. Buna layık olmak için de elimizden geleni yapmak zorundayız.”

‘Cumhurbaşkanımıza çok teşekkürler’

“Sporla bu kadar iç içe olan ve sporun içersinden gelen bir cumhurbaşkanına sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan beye sizin huzurlarınızda spora verdiği destek ve yaklaşımı ile yatırımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

‘Türkiye’nin her yerindeyim’

“Ben Türkiye’nin her yerindeyim. Benim şu ana kadar hemen hemen gitmediğim ilimiz yoktur. Sadece Ankara, İstanbul veya İzmir’de olmak değil voleybolun olduğu her yerde olmayı ve voleybolu her yere götürmeyi arzu ediyoruz.”

Related posts

Eczacıbaşı’nda Aybüke ameliyat oldu

Bojana Drca’nın acı günü

Aras Kargo’da 3 imza

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Devamını Oku...