Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla tamamlayan Fenerbahçe Medicana, yeni sezona da kupayla başladı. 2025 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçında VakıfBank ile karşılaşan sarı-lacivertliler, 2-0 geriden gelerek 25-23, 25-21, 19-25, 18-25, 16-18’lik setler sonucunda maçtan 3-2 galip ayrıldı ve AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nı üst üste ikinci, toplamdaysa altıncı kez müzemize getirdi.
Kupa oyuncuların ellerinde yükseldi
Karşılaşmanın ardından kupa töreni gerçekleştirildi. AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Medicana’ya kupasını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken takdim etti. Kupa genç libero Helin Kayıkçı’nın ellerinde yükselmesinin ardından tüm takım büyük sevinç yaşadı. Sarı-lacivertli oyuncular, şampiyonluğu kupa törenlerinin ikonikleşen şarkısı “We are the champions” eşliğinde kutladı.
Fenerbahçe Medicana, Şampiyonlar Kupası’nı en çok kazanan takım oldu
Kupayı 6. kez müzesine götüren Fenerbahçe Medicana, organizasyonun en başarılı takımı oldu. VakıfBank ve Eczacıbaşı’nın ise bu kupada 5’er şampiyonluğu bulunuyor.
Maçın MVP’si Melissa Vargas
Karşılaşmanın “En Değerli Oyuncusu” ödülü ise millî voleybolcu Melissa Vargas’a verildi. Vargas 25 sayıyla oynadığı maçın MVP’si seçildi. Vargas’a ödülünü, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.
Dengeli geçen ilk set, 23-25 VakıfBank lehine sonuçlandı. İkinci seti den 21-25 geride tamamlayan sarı-lacivertliler, üçüncü sete ise Vargas’ın önderliğinde etkili başladı. Bu setin başında yakaladığı skor farkını bloklarının da yardımıyla setin sonuna kadar koruyan sarı-lacivertliler, üçüncü seti 25-19 önde tamamladı. Fenerbahçe Medicana, dördüncü sete 4 sayılık seriyle başlayarak rakibine erken mola aldırdı. 5-5 eşitliğin ardından skor avantajını tekrar eline geçiren sarı-lacivertliler, seti 25-18 kazanarak skoru 2-2’ye taşıdı. VakıfBank’ın 4 sayılık serisiyle başlayan karar setinde saha değişimine 8-5’lik VakıfBank üstünlüğüyle gidildi. Aslı’nın servis turunda 9-8 öne geçen sarı-lacivertliler, son bölümü büyük çekişmeye sahne olan seti 18-16, maçı da 3-2 kazanarak Şampiyonlar Kupası’nın sahibi oldu.