VakıfBank bu sezon Voleybol Sultanlar Ligi ve Kupa Volley zaferlerinin ardından CEV Şampiyonlar Ligi’nde de zirveye çıkarken 40 yıllık tarihinde müzesinde yer alan kupa sayısını 44’e çıkarmayı başardı. Sarı siyahlılar bu kupaların 32’sini ise 2008’de göreve getirilen ve 18 yıldır takımın başantrenörlüğü görevini üstlenen Giovanni Guidetti ile kazanmayı başardı. VakıfBank’taki macerasını 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 7 CEV Şampiyonlar Ligi 9 Türkiye Ligi, 7 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Şampiyonlar Kupası ile taçlandıran İtalyan çalıştırıcının durmak gibi bir niyeti de kesinlikle yok.
EN ÇOK KUPA ONUN DÖNEMİNDE GELDİ
VakıfBank Spor Kulübü’nün tarihinde kazandığı kupaların yüzde 73’üne bizzat imza atan 53 yaşındaki çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi zaferinin ardından düzenlenen medya gününde Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Kazandığı 32 kupayı hatırlatarak “Rakamlardan konuşmayı çok sevmiyorsunuz ama Vakıfbank tarihindeki çoğu kupa sizin döneminizde kazanıldı. Ne dersiniz?” sorusunu yönelttiğimiz Guidetti “Vakıfbank’a geleli çok uzun zaman oldu. 18 yılımı bu işe verdim. Sadece şunu söyleyeyim; bu kupaların sayısı daha da artacak. Bunun için buradayız” yanıtını verdi.
HER ZAMAN ZİRVEYE OYNAYACAĞIZ
Şampiyonlukla ilgili duygularını “Bu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan dolayı çok mutluyum. Benim için çok özeldi. Hayatım boyunca unutmayacağım bir sezon oldu. Çok çalıştık, çok fedakarlık yaptık. Zaman zaman sakatlıklar, zor zamanlar da yaşadık ama sonunu harika bir finalle iyi getirdik ve hedefimize ulaştık” sözleriyle ifade eden Guidetti gelecek hedefleri için ise “Her zaman kazanmak için oynamaya ve hedeflerimize ulaşmaya çalışmaya devam edeceğiz. Vakıfbank hep kazanmak için oynar” diye konuştu.
Kaynak: Hürriyet
