Voleybol Plus

Okan Böke: Final-four için elimizden geleni yaptık

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Okan Böke, bayan ve erkek voleybol takımlarının son durumlarını değerlendirirken; CEV Şampiyonlar Ligi Final Four organizasyonunun ev sahipliği ile ilgili iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Okan Böke’nin konuyla ilgili Galatasaray Televizyonu’na yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Biz elimizden geleni yaptık Final Four’u alabilmek için ancak yeteri kadar ilgi uyandırmadı ne yazık ki. Sponsor arayışımız da vardı. Çok kısa bir süre vardı biz geldikten sonra bu işin peşinden koşmamız için ama önceden de bir sponsor yoktu. Sponsorsuz da yapılmayacak bir iş bu. Rumen CSM Volei Alba Blaj aldı. Hayırlı olsun. Bizim verdiğimiz teklif yeterli olmayacağı için teklif dahi veremedik. Zannedersem 200 bin Euro’lar mertebesinde bir belediye sponsorluğunda bitirmiş Rumen takımı. Alba Blaj, kötü bir takım değil kendi grubunu birinci bitirdi. Bizim muhtemel rakiplerimizden biri olacaktı tabii onlar grubu birinci bitirdiği için. Bizim grupta Vakıfbank birinci bitirdiği için onlar rakip olmayacaktı. Şimdi iki tanesi kaldı. Ya Dinamo Kazan olacak ya da Igor Gorgonzola Novara. Ümidimiz kazanmak. Kura çekimi ayın 2’sinde. Ben teknik ekip, oyuncular ve menajerlerle görüşüyorum. Bunlar yenilmeyecek takımlar değil. Dinamo Kazan 6 maçta 6 galibiyet ile geliyor. Novara, son maçta bizim durumumuzdaydı, kaybetse ikinci kazansa birinci olacaktı. Ben bizim oyuncularımızın daha ziyade Kazan’ı istediğini düşünüyorum. Çünkü biz Rus takımlarına ters geliyoruz. Ama neticesinde Rus takımı da uzun bir takım. Geçen sene biz onlarla CEV Kupası Yarı Finali’nde oynadık ama ne yazık ki elenmiştik. Novara’da tanıdık yüzler var. Bizim bir önceki antrenörümüz Barbolini orada antrenör. Eski dostlar bir araya gelecek. Biz her şekilde inşallah Romanya’da Final Four’a katılacağız. Zaten bir turnuvada şampiyon olmak için herkesi öyle ya da böyle yenmek lazım. Takım da bunun için elinden geleni yapıyor. Biz de takımı mutlu mesut tutabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Mevcut şartlar altında bu işe bir sponsor bulunmadığı takdirde bugünkü gündemde Final Four’un ev sahipliği bizim için lüks olurdu. Teknik ekibin de bize verdiği yönlendirmeyle biz buraya oynayarak gitmeyi arzuluyoruz. Ben kızlara sonuna kadar güveniyorum.”

‘7-24 DEĞİL, 8-25 ÇALIŞIYORUZ’

“Ümidimiz Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. Ama bu spor yani… Bizden daha yüksek bütçeli rakiplerimiz buralarda yoklar. Biz varız. İnşallah hayırlı olur sonu. Biz öncelikle kendi yükümlülüklerimizi yerine getirip ondan sonra önümüzdeki senelerde inşallah nice Final Four’lar düzenleriz. Gelip de düzenleyebilecek kadar vaktimizin olduğu zamanları inşallah görürüz. Çok kısa bir süreç bu. Teklifler verildi Çarşamba iş kapandı. Bizim çok hazırlanacak vaktimiz yoktu. Bizim kaçmaktan çok kovalamaya vaktimiz olmuyor bugünlerde. Biz 7-24 değil 8-25 çalışıyoruz burada. İnşallah Galatasaray’a bir yararımız olacaktır.”

‘VOLEYBOL DOLU BİR MART BİZİ BEKLİYOR’

“Erkek takımımız da bütçelerimiz içinde çok başarılı bir sezon geçirdi. Hepsini teker teker alınlarından öpüyorum. Ezeli rakibimizle eşleştik. Bu bir şölen. En son yenmiştik onları. Bütün maçlar Burhan Felek’te olacak. İlk maçımız 4’ünde, ev sahibiyiz. Kazanacağız inşallah. İkinci maç 8’inde orayı da kazanıp işi bitirmek istiyoruz. Yoksa üçüncü maç ayın 11’inde. Ben Nedim Hoca’yla da konuştum. Takımın sağlık durumu ufak tefek bazı sakatlıklar dışında iyi. İnşallah bu hafta sona ermeden onlarla bir motivasyon yemeği de yiyeceğiz. Yolları açık olsun diyelim. Kız takımımız da Halkbank ile eşleşti. Daha önce yendiğimiz bir takım aynı Fenerbahçe’yi yendiğimiz gibi. İlk maçımız 3 Mart’ta Ankara’da. Ankaralı Aslanları maça davet ediyorum. Gerçekten hak ediyorlar bu desteği. Daha sonra ikinci maçımız İstanbul’da. İnşallah burada işi bitirip bir sonraki rakibimizi bekleyeceğiz ki bizim ligi üçünü, Vakıfbank’ın da ikinci bitirmesinden dolayı bir kez daha yarı finalde eşleşme ihtimalimiz var. Tabii bu spor, Vakıfbank da kazanırsa… Sıkı bir Mart bizi bekliyor. Voleybol dolu bir Mart bekliyor bizi. Bizler de takımlarımız da ellerinden geleni yapacaklar. Hepsine biz minnet borçluyuz. İnşallah hem Final Four’a gideriz hem orayı hem burayı kazanırız… Hepsi birbiri ardına gelecektir diye düşünüyorum.”

ÖNCEKİ HABER

İlgili Haberler

Eczacıbaşı Galatasaray’ın rakibi oldu

admin

Merve Gülaç Samsun Anakent’te

admin

Yavuz Akdemir’e Altın Avrupa Ligi’nde görev

admin

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Ediyorum Devamını Oku...

Gizlilik & Çerez Politikası