Voleybol Plus

2016 Rio Olimpiyat Oyunları TRT’de

TRT, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın TRT ve TRT Spor kanallarından yayınlanacağını açıkladı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’de yayınlanmasıyla ilgili belirsizlik oyunların başlayacağı bugün çözüldü. Oyunların Türkiye’deki yayın haklarına sahip olan Saran Grup ile TRT arasında yapılan görüşmelerden bugüne kadar sonuç çıkmamış ve Saran Grup geçtiğimiz günlerde son durumla ilgili bir açıklama yayınlamıştı.

Bugün ise yayın sorunu çözüldü ve taraflar anlaşmaya vardı. TRT’den yapılan açıklamaya göre 2016 Rio Olimpiyat Oyunları TRT ekranlarından sporseverlerle buluşacak.

Dünyanın en büyük spor organizasyonu Olimpiyat Oyunları bu gece (5 Ağustos) başlıyor. Sporseverleri TSİ 02:00’de görkemli bir açılış töreni bekliyor.

Maracana Stadı’ndaki törende karnaval coşkusu yaşanacak. Yönetmenliğini Tanrı Kent filminin yönetmeni Fernando Meirelles’in üstlendiği törende ülkenin hırsızlık ve gecekondu sorunlarına da değinilecek. Trafik kazalarında hayatını kaybedenler için de bir şarkı seslendirilecek.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 17 gün sürecek organizasyonda sporun hemen her dalında büyük heyecan yaşanacak. Oyunlar süresince toplamda 306 spor etkinliği yapılacak ve 2 bin 488 madalya dağıtılacak..

Rio’da 206 ülkeden 10 bin 500 sporcu 28 dalda mücadele verecek. Ayrıca 10 kişiden oluşan mülteci atletler grubu da olimpiyat heyecanı yaşayacak. Türkiye ise 103 sporcu ile oyunlarda yer alacak.

Açılış töreninde bayrağımızı milli güreşçimiz Rıza Kayaalp taşıyacak.

Maliyeti 12 milyar dolara çıkan organizasyonu 25 binden fazla basın mensubu takip edecek. Oyunlar sosyal medya ve televizyon aracılığıyla yaklaşık 3 buçuk milyar kişiye ulaşacak.

Türkiye’de ise olimpiyat oyunlarının adresi yine TRT ekranları olacak. Açılış töreni de TSİ 02:00’den itibaren TRT SPOR’dan naklen yayınlanacak.

İlgili Haberler

Oliver Venno&Muzaffer Yönet Galatasaray’da

admin

Türk voleybolunda ‘beyaz kart’ ilk kez gösterildi

admin

Sırbistan, Avrupa’nın zirvesine çıktı

admin

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Ediyorum Devamını Oku...

Gizlilik & Çerez Politikası