VakıfBank, 6 şampiyonlukla en çok şampiyonluğa ulaşan takım olduğu CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçında Vero Volley Milano ile karşılaşacak. Eşleşmenin ilk ayağı 10 Mart Salı günü TSİ 22.00’de Milano’da oynanacak. Müsabakayı Sırp hakem Dejan Rogic ile İsviçre’den Yves Kalin yönetecek.
Giovanni Guidetti: “Çok zor bir maç olacak, iyi hazırlanmalıyız”
VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, karşılaşmadan önce şu ifadeleri kullandı: “Milano maçı çok zor bir karşılaşma olacak. Dünya ve olimpiyat şampiyonu oyuncuları var; son olimpiyat ve dünya şampiyonasının MVP’sine sahipler ve gerçekten çok iyi bir takım. Paola Egonu’ya karşı oynamak hiç kolay değil. Dünyadaki en iyi orta oyuncu ikililerinden birine sahipler. Bu yüzden bizim için karmaşık bir maç olacak. Kendimize güveniyoruz ve iyi voleybol oynayabileceğimizi biliyoruz ama kolay olmayacağının da farkındayız. Bu yüzden çok sıkı hazırlanmamız gerekiyor.”
Tijana Boskovic: “İstanbul’a avantajla dönmek istiyoruz”
VakıfBank’ın yıldız pasör çaprazı Tijana Boskovic, maç öncesindeki değerlendirmesinde şöyle konuştu: “Zor bir maç olacağını biliyoruz. Milano harika bir takım ve tıpkı bizim gibi onlar da finallerde olmayı hak ediyorlar. Ancak elbette kazanabileceğimize inanıyoruz; oyunumuzu geliştirmek için son dönemde çok çalıştık ve iyi bir voleybol sergileyeceğimize inanıyorum. İlk maçı Milano!da oynayacağız ve biliyoruz ki kazansak da kaybetsek de bu çok belirleyici olmayacak, çünkü ikinci maçı İstanbul!da oynamamız gerekiyor. Ancak elbette kazanmak ve İstanbul’a avantajla dönmek istiyoruz."
Son 9 maçın 6’sını VakıfBank kazandı
VakıfBank ve Vero Voley Milano’nun oynadığı 9 maçta sarı siyahlıların üstünlüğü dikkat çekiyor. VakıfBank, söz konusu müsabakalarda İtalyan ekibi karşısında 6 müsabakada sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
CEV Şampiyonlar Ligi’nde hedef 7. şampiyonluk
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği 6 şampiyonlukla bu organizasyonda kupayı en çok kazanan takım konumunda. 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 ve 2023’te kupayı müzesine götüren VakıfBank, 2024-2025 sezonunda mutlu sona ulaşarak 7. kez şampiyon olmak istiyor.
