Voleybol Plus

FIVB Plaj Voleybolu Olimpiyat Elemeleri Turnuvası Sona Erdi

18-22 Eylül tarihlerinde Çin’in ev sahipliğinde Haiyang kentinde düzenlenen FIVB Plaj Voleybolu Olimpiyat Elemeleri turnuvası sona erdi.

Erkekler ve kadınlarda toplam 16’şar takımın mücadele ettiği FIVB Plaj Voleybolu Olimpiyat Elemeleri’nde Tokyo 2020 vizesi alan takımlar belli oldu.

4 etaptan oluşan ve şampiyon olanın olimpiyatlara katılma hakkı elde edeceği FIVB Plaj Voleybolu Olimpiyat Elemeleri’nin erkekler finalinde Hollanda’dan Brouwer/Meeuwsen ikilisi ile İtalya’dan Nicolai/Lupo ikilisi karşı karşıya geldi. Rakibini 21-17 ve 21-19’luk setlerle 2-0 mağlup eden İtalyan Nicolai/Lupo ikilisi, önümüzdeki yıl Tokyo’da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazandı.

Kadınlar kategorisinde ise; Letonya’dan Graudina/Kravcenoka ikilisi ile Çek Cumhuriyeti’nden Slukova/Hermannova ikilisi finalde karşı karşıya geldi. Tie-break’e giden mücadeleyi 21-17, 15-21 ve 17-15’lik set skorlarıyla 2-1 kazanan Leton Graudina/Kravcenoka ikilisi oldu ve Tokyo 2020 biletini aldı.

İlgili Haberler

Plaj Voleybolu Dünya Turu 3 Yıldızlı Mersin Etabı devam ediyor

admin

TVF Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası Başlıyor

admin

Balkan Beach Volleyball Tour Chania’da ilk gün geride kaldı

admin

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Ediyorum Devamını Oku...

Gizlilik & Çerez Politikası