Voleybol Plus

Halkbank’ın bileği bükülmüyor

Efeler Voleybol Ligi’nin 21.haftasındaki başkent derbisinde lider Halkbank, Maliye Piyango’yu 3-2 yendi.

Karşılaşmaya 4 blok sayısıyla giriş yapan Maliye Piyango üstünlüğünü set boyunca sürdürdü. 7-1’de Halkbank molası geldiğinde rakip Maliye 5 blok, 1 atak ve bir de kaçan servisten sayı kazanmıştı. 25-14’le seti hanesine yazdıran Maliyeliler 1-0 öne geçti.

İkinci sete Halkbank 3-0’lık seri ile başladı. Blok yapan, ortadan da sayılar bulan Halkbank teknik molaya 12-11 önde girdi. Buna karşılık oyun üstünlüğü yakalayamayan Mavi-Beyazlılar 23-22’de rakibine geçildi. Maliye, son üç sayıyı da aldı ve duruku 2-0’a taşıdı.

Halkbank üçüncü setin 12-8 önde girdiği ilk teknik molasına kadar sert servis attı. Köşelerden de sayı bularak rakibine üstünlük kurdu. Teknik moladan sonra maç dengelendi. Özellikle 23-23’ten sonra takımlar top öldürmede zorlanmadı. Burutay’ın servis atışı ile set 29-27 ile Halkbank’a gitti: 1-2.

Dördüncü sette takımlar servis hataları yaptı. Temposu düşen mücadelede Halkbank etkili blok yaptı. Teknik mola 12-8 Halkbank üstünlüğünde geçildi. Rotasyon imkanları daha geniş Halkbank, rakibine 17-25 üstünlük kurdu ve maç final setine taşındı: 2-2.

Tie-break setine basit hatalar damga vurdu. Daha iyi hücum yapan Halkbank, saha değişimine 8-7 önde girdi. İki takıma da gidip gelen seti 16-14 alan Halkbank 3-2 kazandı ve yenilmezlik serisini sürdürdü.

MALİYE PİYANGO-HALKBANK: 2-3
SETLER: 25-14, 25-22, 27-29, 14-16
SÜRE: 126 (21, 30, 30, 23, 22)
MALİYE PİYANGO: Kemal Kayhan, Oliver Venno, Halil İbrahim Yücel, Uğur Güneş, Gjorgiev, Stankovic (Murat Tokgöz, Murat Karakaya, Aslan Ekşi, Yüksel Bıdak)
HALKBANK: Mustafa Ramazanoğlu, Burutay Subaşı, Faik Samet Güneş, Ramos Hernandez, Lucas Loh, Emre Batur (Alperay Demirciler, Hasan Yeşilbudak, Abdullah Çam, Raydel Hierrezuelo, Hakkı Çapkınoğlu, Furkan Aydın)
HAKEMLER: Zeki Bocutcu, Salim Bektaş

İlgili Haberler

Fenerbahçe başladı, Trentino bitirdi

admin

Galatasaray Buse Kayacan’ı açıkladı:

admin

Arkas 3’te 3’le şampiyon

admin

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Ediyorum Devamını Oku...

Gizlilik & Çerez Politikası